Hebban olla uogala nestas hagunnan hinase hi(c) (a)nda thu uuat unbidan uue nu…

‘Alle vogels zijn al aan het nestelen, behalve jij en ik; waar wachten we nog op?’ Het zijn waarschijnlijk twee regels uit een liefdesliedje; de oudste Nederlandstalige lovesong, zou je kunnen zeggen.

Hagunnan een woord uit een eeuwenoud Nederlands lied en nu de naam van het “jongeren” koor van de Petrus Banden Kerk. Hagunnan, letterlijke betekenis: in den beginne of elke keer weer nieuw. Hoewel de naam een oude oorsprong heeft is het Hagunnan koor zeker niet ouderwets. Het Hagunnan koor begint elke keer weer opnieuw met het oefenen van nieuwe liedjes (zowel kerkelijk liedjes als toegepaste liedjes uit de pop, soul, liederen uit andere werelddelen en soms zelf een klein beetje klassiek), het kijken naar de interpretatie van de liedteksten, het voorbereiden van en op een nieuwe mis of optreden. We zingen zowel a capella als met een combo (van alleen piano tot piano, drum, gitaar basgitaar en schud-ei). We zijn nooit uit gerepeteerd of uitgezongen. Zo is elke repetitie, elke mis en elk optreden (buiten de mis om) weer uitdagend, verrassend en inspirerend.

Naast het zingen en voorbereiden is gezellig samenzijn ook van groot belang. Of het nu een borrel is na een goede repetitie, een gezellig dagje uit of met z’n allen een weekendje weg. Elke keer blijft het weer gezellig, verrassend en is iedereen welkom.

DUS…. Kom luisteren, meezingen of word lid!