Home

Hagunnan koor

Hebban olla uogala nestas hagunnan hinase hi(c) (a)nda thu uuat unbidan uue nu... 'Alle vogels zijn al aan het nestelen, behalve jij en ik; waar wachten we nog op?' Het zijn waarschijnlijk twee regels uit een liefdesliedje; de oudste Nederlandstalige lovesong, zou je kunnen zeggen. (entoen.nu, sd) Hagunnan een woord uit een eeuwenoud Nederlands lied en nu de naam van het “jongeren” koor van de Petrus Banden Kerk. Hagunnan, letterlijke betekenis: in den beginne of elke keer weer nieuw. Hoewel de naam een oude oorsprong heeft is het Hagunnan koor zeker niet ouderwets. Het Hagunnan koor begint elke keer weer opnieuw met het oefenen van nieuwe liedjes (zowel kerkelijk liedjes als toegepaste liedjes uit de pop, soul, liederen uit andere werelddelen en soms zelf een klein beetje klassiek), het kijken naar de interpretatie van de liedteksten, het voorbereiden van en op een nieuwe mis of optreden. We zingen zowel a capella als met een combo (van alleen piano tot piano, drum, gitaar basgitaar en schudei). We zijn nooit uitgerepeteerd of uitgezongen. Zo is elke repetitie, elke mis en elk optreden (buiten de mis om) weer uitdagend, verrassend en inspirerend. Naast het zinnen en voorbereiden is gezellig samenzijn ook van groot belang. Of het nu een borrel is na een goede repetitie, een gezellig dagje uit of met z’n alle een weekendje weg. Elke keer blijft het weer gezellig, verrassend en is iedereen welkom. DUS …. Kom luisteren, meezingen of wordt lid!
Hagunnan koor
Hagunnan koor5 maanden geleden
Het Hagunnankoor wenst iedereen een gezond en muzikaal 2019!
Wil je weten wanneer we zingen in 2019? Hou onze agenda in de gaten:
Hagunnan koor
Hagunnan koor5 maanden geleden
Gisterenavond was er weer een prachtige Kerstommegang in Diemen, georganiseerd door de parochie van de Sint Petrusbandenkerk en Scouting Diemen. Ik kon er helaas niet bij zijn, maar Ray van Schaffelaar heeft er weer schitterende foto’s van gemaakt. Een aantal daarvan deel ik graag met u.

Wahida en ik wensen u fijne kerstdagen!
Hagunnan koor
Hagunnan koor5 maanden geleden
De aankomende dagen zingen wij 3 keer! Wij zingen in 2 vieringen en tijdens het kerstconcert. Hopelijk zien we jullie bij een van deze gelegenheden, tot dan!
Hagunnan koor
Hagunnan koor5 maanden geleden
Tot vanavond!
Hagunnan koor
Hagunnan koor8 maanden geleden
Het was een zeer geslaagde mis en een hele mooie, gezellig dag!
Hagunnan koor
Hagunnan koor8 maanden geleden