Home

Hagunnan koor

Hebban olla uogala nestas hagunnan hinase hi(c) (a)nda thu uuat unbidan uue nu... 'Alle vogels zijn al aan het nestelen, behalve jij en ik; waar wachten we nog op?' Het zijn waarschijnlijk twee regels uit een liefdesliedje; de oudste Nederlandstalige lovesong, zou je kunnen zeggen. (entoen.nu, sd) Hagunnan een woord uit een eeuwenoud Nederlands lied en nu de naam van het “jongeren” koor van de Petrus Banden Kerk. Hagunnan, letterlijke betekenis: in den beginne of elke keer weer nieuw. Hoewel de naam een oude oorsprong heeft is het Hagunnan koor zeker niet ouderwets. Het Hagunnan koor begint elke keer weer opnieuw met het oefenen van nieuwe liedjes (zowel kerkelijk liedjes als toegepaste liedjes uit de pop, soul, liederen uit andere werelddelen en soms zelf een klein beetje klassiek), het kijken naar de interpretatie van de liedteksten, het voorbereiden van en op een nieuwe mis of optreden. We zingen zowel a capella als met een combo (van alleen piano tot piano, drum, gitaar basgitaar en schud-ei). We zijn nooit uitgerepeteerd of uitgezongen. Zo is elke repetitie, elke mis en elk optreden (buiten de mis om) weer uitdagend, verrassend en inspirerend. Naast het zingen en voorbereiden is gezellig samenzijn ook van groot belang. Of het nu een borrel is na een goede repetitie, een gezellig dagje uit of met z’n allen een weekendje weg. Elke keer blijft het weer gezellig, verrassend en is iedereen welkom. DUS …. Kom luisteren, meezingen of word lid!
Hagunnan koor
Hagunnan koor1 jaar geleden
Vorige week hebben de bisschoppen van Nederland bekend gemaakt vanaf wanneer en onder welke voorwaarden er weer begonnen kan worden met publieke vieringen in onze kerken. De besturen van de parochies zijn vervolgens met de aanwijzingen van de bisschoppen aan de slag gegaan om na te gaan of en hoe die in de eigen situatie inpasbaar zijn.
Ook bestuur en pastoraat van Sint Petrus’ banden is hard bezig om plannen te ontwikkelen. Daarbij zijn ze tot de voorlopige conclusie gekomen dat het nog niet verantwoord is om al in juni met publiekelijk toegankelijke vieringen te beginnen. Voorlopig blijft een team van vrijwilligers er voor zorgen dat een viering als livestream op internet gevolgd kan worden.

Aankomende zondag zou het Hagunnan koor de mis muzikaal omlijsten. Logischerwijs zal ook dit een andere vorm krijgen dan je van ons gewend bent. Maar niet getreurd: tijdens de livestream viering zullen bekende Hagunnan gezichten voorbij komen, en ook muzikaal zal de viering een hoog Hagunnan gehalte krijgen! Bekijk hem via http://www.sintpetrusbanden.nl/live/
Hagunnan koor
Hagunnan koor1 jaar geleden
Morgen is er voor het eerst in lange tijd weer een mis in de kerk. Deze is niet toegankelijk voor publiek, maar live te volgen via de website van de Sint Petrus' Banden. Om half 11 zal deze beginnen, met Diaken Han Hartog als voorganger. Onze eigen Hans van der Meer zal zorgen voor de muzikale omlijsting!

http://www.sintpetrusbanden.nl/live/
Hagunnan koor
Hagunnan koor2 jaren geleden
Hagunnan koor
Hagunnan koor2 jaren geleden
De agenda voor 2020 staat online! Bekijk hier wanneer het Hagunnankoor weer zingt, en zet ze snel in je agenda. Naar welke mis kijk jij het meest uit?
Hagunnan koor
Hagunnan koor2 jaren geleden
Hagunnan koor
Hagunnan koor2 jaren geleden
Afgelopen maandag hebben wij een workshop gekregen van Hans en Anouk over het inzingen en intervallen. Daarna hebben we tijdens de brainstorm borrel nog de puntjes op de i gezet voor onze viering op kerstavond. Het was een leerzame en gezellige avond!